Trainingsacteur opleidingen Zorg & Welzijn (totaal 2,4 fte)

Geplaatst op 15-05-2021 |

Datum 31-05-2021 | ROC Friese Poort

Ben jij trainingsacteur met passie voor Zorg & Welzijn én jongeren? Lijkt het jou interessant om vanuit jouw expertise communicatieve vaardigheden mee te geven aan toekomstige zorg-/welzijnsprofessionals? Dan is deze functie wat voor jou!

Wij zoeken trainingsacteurs voor de jongerenopleidingen (Maatschappelijk) Verzorgende-IG , (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg en Mbo-Verpleegkundige op de locatie Drachten.

Door tijdelijke middelen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) ontstaat er een vacature voor meerdere (3) trainingsacteurs binnen de opleidingen Zorg & Welzijn. De vacature wordt gesteld om studenten die door Covid minder stage hebben gelopen en ook privé minder de ruimte hebben gekregen om zich op het vlak van communicatie te ontwikkelen, te begeleiden in hun verdere ontwikkeling.

Wat ga je doen?
Met twee collega trainingsacteurs ga je studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen ondersteunen bij het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden in beroepsgerelateerde situaties. Denk hierbij aan het voeren van intake- en mantelzorggesprekken, omgaan met agressie en simulatie skills vaardigheden. Samen met docenten zorg je ervoor dat studenten hun al aanwezige vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Dit doe je door in een veilige omgeving verschillende situaties na te spelen. Samen met docenten bereid je verschillende casussen voor en speelt deze met een collega acteur en/of studenten zodanig dat er kan worden geëxperimenteerd met verschillende communicatiestijlen. Aan jou de opdracht om de rollen qua inhoud, emotie en karakter zo te variëren zodat studenten en jij de verschillen ervaren. Daarnaast geef je feedback vanuit de subjectieve beleving van de rol die je speelt. Deze lessen dragen bij aan de ontwikkeling van beginnend beroepsbeoefenaren en zorgen voor een optimale ontwikkeling van communicatievaardigheden en beroepshouding op stage.

Wie ben jij?
Je bent in staat om deze nieuwe functie binnen onze opleiding mede te helpen vormgeven. Je laat studenten ervaren welke communicatieve vaardigheden zij al bezitten en laat ze experimenteren met andere vormen van gedrag en communicatie zodat zij zich in de breedte ontwikkelen als zorg-/welzijnsprofessionals. Je kunt verschillende situaties c.q. personages geloofwaardig spelen, registreren en teruggeven wat de studenten doen en welke invloed dit op jouw personage heeft. Hierin coach je studenten en bied je een veilige leeromgeving. Je hebt of ontwikkelt een beeld van de situaties waar studenten mee te maken krijgen in de praktijk zodat je, samen met collega’s, casussen kunt ontwikkelen. Je kunt voor studenten een veilige leeromgeving creëren en studenten kijken uit naar het volgen van en deelnemen aan jouw lessen.

Verder vragen wij van jou:
- een afgeronde opleiding tot trainingsacteur;
- ervaring met het werken als trainingsacteur;
- je bent flexibel en creatief, daarnaast beschik je over doorzettingsvermogen en pak je zaken met humor aan;
- je hebt ideeën over de invulling van deze nieuwe functie, passend bij de inhoud en organisatie van het onderwijs.

Het team
Je gaat aan de slag in een team met 39 instructeurs en docenten die samen het onderwijs verzorgen voor de opleidingen (Maatschappelijk) Verzorgende-IG, (Persoonlijk) Begeleider Maatschappelijke Zorg en Mbo-Verpleegkundige. Je komt te werken in het jongerenonderwijs op de locatie Drachten.

Ons aanbod
Het is interessant en betekenisvol werk waarin je de ruimte krijgt jouw unieke bijdrage te leveren. We bieden je volop ontwikkelingsmogelijkheden, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. Bovendien is er aandacht voor jouw duurzame inzetbaarheid in alle fases van je loopbaan en leven. Zodat werk en privé in balans kunnen zijn.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO MBO. Je wordt ingedeeld in het functieprofiel van Instructeur. De salariëring vindt plaats vanuit schaal 7 (€2.053,00 - €3.083,00 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). Boven op je salaris bieden we een goede pensioenregeling, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een jaarlijkse periodiek bij goed functioneren. 

Je ontvangt een laptop van de zaak en een simkaart voor je telefoon om je werk goed en flexibel uit te kunnen voeren.

De arbeidsovereenkomst geldt voor de duur van een (school)jaar.

Dit is ROC Friese Poort
Het opleiden van wendbare vakmensen, die weten wat ze waardevol vinden in het leven. Daar staan we als ROC Friese Poort voor. Vanuit vestigingen in Dokkum, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek en Urk bieden wij middelbaar beroepsonderwijs (mbo) aan zo’n 15.000 jongeren en volwassenen. Voor bedrijven en instellingen verzorgen we een breed scala aan opleidingen en trainingen, ook op maat. Ons onderwijs maken we met zo’n 1.600 bevlogen collega’s. Zij waarderen het werken bij ROC Friese Poort met een 7,6. Onder andere vanwege de prettige werksfeer, de ontwikkelingsmogelijkheden en onze maatschappelijke betrokkenheid. Trots zijn we op de solide onderwijskwaliteit en de positieve beoordelingen van onze studenten, ouders en het werkveld.

Wil jij onze collega worden?
Solliciteer dan voor 31 mei 2021 op de functie door op de rode sollicitatie-link onder aan deze oproep te klikken. Heb je nog vragen over de vacature? Bel gerust, op 25 mei 2021 tussen 14.15 uur en 16.15 uur met opleidingsmanager Evelyne Koene, via 0512-767700.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 16 juni a.s.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.

Onze voorkeur gaat uit naar een contractomvang van 0,8 FTE. Wij vragen je in de sollicitatiebrief jouw minimale en maximale beschikbare contractomvang aan te geven.

ROC Friese Poort is een christelijk geïnspireerde en waardengedreven school waar studenten en collega’s van alle culturen en levensoriëntaties welkom zijn. Diversiteit inspireert en verrijkt ons en nodigt uit tot gesprekken over wat het leven waarde(n)vol maakt. Wij staan voor een respectvolle omgang met elkaar en stimuleren studenten om vorm te geven aan een betekenisvol leven. Dit vraagt om medewerkers die hieraan een actieve bijdrage willen leveren en hierover het gesprek willen voeren. We horen in je reactie graag, hoe jij hieraan wilt bijdragen.

Solliciteren kan rechtstreeks via:
https://friesepoort.easycruit.com/vacancy/application/2705605/158165