Docent Theater (0.5 fte)

Geplaatst op 05-03-2021 |

Leeuwarden


Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

Wie zoeken we

We zoeken een bevlogen collega met kennis en expertise op het gebied van theater.

Waar ga je aan de slag

De opleiding Docent Theater BA NHLStenden is één van de opleidingen van de Academie VO & MBO van NHL Stenden Hogeschool. Er is in het kleine docententeam een sterke mate van betrokkenheid bij elkaars werk, de uitvoering en de borging van de kwaliteit. Iedere docent staat, naast het werken binnen de opleiding, ook nog in het werkveld als maker of docent.

Onze opleiding leidt op tot een ongegradeerde lesbevoegdheid (een combinatie van tweede- èn eerstegraads lesbevoegdheid), waarmee alumni kunnen lesgeven van de basisschool tot aan het HBO. Naast het werken in het onderwijs is het buitenschoolse aspect van de theaterdocent minstens zo belangrijk.

De opleiding leidt op tot een kunstvakdocent die in staat is theater te verbinden aan de samenleving om zo de wereld zichtbaar en voelbaar te maken. We stimuleren studenten om een nieuwsgierige en onderzoekende houding aan te nemen en vanuit empathie naar hun omgeving te kijken. Er wordt daarom stevig ingezet op Design Based Education. We brengen onze studenten al vroeg in de opleiding in contact met de samenleving, die ze verkennen vanuit verschillende rollen: als educator, als trainingsacteur, als regisseur en als docent.

Wat ga je doen

Je verzorgt inspirerend onderwijs in de kunstvakopleiding docent Theater. Je begeleidt studenten en geeft mede vorm aan de minor acteren in trainingen en theaterinterventies. Je werkt o.a. in de minor samen met andere opleidingen binnen NHLStenden hogeschool en met externe partners in de regio. Je werkt nauw samen met collega's uit het docententeam.

Profielschets

- Een afgeronde (Docent) Theateropleiding op bachelor niveau met daarnaast bij voorkeur een afgeronde Masteropleiding.

- Ervaring met acteren in trainingen en theaterinterventies.

- Ervaring in het begeleiden en coachen van artistieke processen.

- Ervaring in het maken van theater met diverse doelgroepen.

- Aantoonbare interesse in vernieuwende vormen van theater en interventies.

- Open, communicatieve, onderzoekende, initiatiefrijke en flexibele houding.

- In het bezit van een docentbevoegdheid of bereid deze te halen via een intern traject.

- Bereid de Basis Bekwaamheid Examinering (BKE) te behalen.

Wij bieden je

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is in eerste instantie voor de duur van iets meer dan 1 jaar (tot 1 september 2022).

Over NHL Stenden Hogeschool

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!

Reageren

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent Theater die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV via deze link t.a.v. Margriet Landkroon, teamleider Kunst & Educatie, onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 2582 AVM.

Procedure

Je kunt tot 15 Maart 2021 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de week van 22 maart of 29 Maart/april 2021.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Margriet Landkroon, teamleider Kunst & Educatie, telnr. 06-43573841

Klik hier voor meer informatie over deze vacature op de website van NHLHartelijk dank voor alle reacties. De aanmelding voor dit bericht is gesloten.