Docent Drama/ Trainingsacteur (0,3 fte)

Geplaatst op 31-10-2022 |

Leeuwarden/Dokkum

Ben jij een enthousiast, vakbekwaam en flexibel docent en heb jij ervaring als trainingsacteur voor de opleiding Social Werk? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zoeken een Docent Drama en Trainingsacteur voor de opleiding Sociaal Werk voor de vestiging Leeuwarden.

Wat ga je doen? Je gaat binnen het team Sociaal Werk zelfstandig de lessen expressief geven aan de eerstejaars studenten. De studenten krijgen deze theaterlessen om enerzijds zichzelf te leren uiten, voor een groep te durven staan en te werken aan hun presentatievaardigheden. Anderzijds leren de studenten tijdens deze lessen hoe ze met verschillende werkvormen met de diverse doelgroepen aan het werk kunnen gaan als sociaal werker. Daarnaast word je ingezet als trainingsacteur bij de training omgaan met agressie, simulaties, rollenspellen en examens. Verder draai je mee in projecten waarbij je theater in kunt zetten als middel om de studenten kennis en (communicatieve)vaardigheden bij te brengen.

Wie ben jij? Je bent in de eerste plaats enthousiast, bevlogen en positief. Je houdt van het werken met jonge mensen en je houdt van het theatervak. Je bent een voorbeeld voor je studenten in je manier van werken en communiceren (practice what you preach). Je hebt een groot netwerk binnen de wereld van theater en kunsteducatie en zet je netwerk in om studenten kennis te laten maken met verschillende vormen van theater en kunstinstellingen om op deze manier hun horizon te verbreden op het gebied van kunst en cultuur en brede vorming. Je hebt ervaring met het maken van producties met jongeren. Daarnaast heb je ervaring als trainingsacteur en bij voorkeur ervaring binnen het sociaal domein op het gebied van wijkgericht werken, jongerenwerk, (schuld-) hulpverlening en coaching. Je weet wat er speelt in het werkveld en kunt dit vertalen naar studenten. We vragen van de Docent een afgeronde tweedegraads docentenopleiding Drama of een Hbo-opleiding in een relevante richting aangevuld met een pedagogisch didactisch getuigschrift. Kandidaten die bezig zijn met een van bovengenoemde opleidingen worden ook uitgenodigd te reageren.

Het team  Je gaat aan de slag in een team met 15 docenten die samen het onderwijs verzorgen voor de opleiding Sociaal Werk voor de vestiging Leeuwarden/Dokkum.

Ons aanbod  Het is interessant en betekenisvol werk waarin je de ruimte krijgt jouw unieke bijdrage te leveren. Wat je verder van ons kunt verwachten:
  • een aanstelling van 0,3 fte tot en met 9 februari 2024 (einde periode 2 schooljaar 2023-2024);
  • een salaris tussen de € 3.086,- en €4.615- bruto per maand bij een volledige aanstelling (conform schaal LB CAO MBO). De inpassing vindt plaats op basis van je laatst genoten salaris;
  • naast dat je vrijwel alle schoolvakanties vrij bent zijn er ook nog andere aantrekkelijke voorwaarden;
  • een goede pensioenvoorziening, 8% vakantietoeslag, eindejaarsuitkering van 8,33% en een tegemoetkoming in de zorgkosten;
  • aandacht voor jouw duurzame inzetbaarheid in alle fases van je loopbaan en leven. Zodat werk en privé in balans kunnen zijn.
Dit is ROC Friese Poort Het opleiden van wendbare vakmensen, die weten wat ze waardevol vinden in het leven. Daar staan we als ROC Friese Poort voor. Vanuit vestigingen in Dokkum, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek en Urk bieden wij middelbaar beroepsonderwijs (mbo) aan zo’n 15.000 jongeren en volwassenen. Voor bedrijven en instellingen verzorgen we een breed scala aan opleidingen en trainingen, ook op maat. Ons onderwijs maken we met zo’n 1.600 bevlogen collega’s. Zij waarderen het werken bij ROC Friese Poort met een 7,6. Onder andere vanwege de prettige werksfeer, de ontwikkelingsmogelijkheden en onze maatschappelijke betrokkenheid. Trots zijn we op de solide onderwijskwaliteit en de positieve beoordelingen van onze studenten, ouders en het werkveld.

Wil jij onze collega worden?  Solliciteer dan vóór 11 november 2022 op de functie door op deze link te klikken. Heb je nog vragen over de vacature? Bel gerust, op woensdag 2 of 9 november 2022 tussen 10:30 uur en 11:30 uur met opleidingsmanager Linda Dekker, via 06-11 629 840. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op vrijdag 18 november a.s. De vacature staat intern en extern uit. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

ROC Friese Poort is een christelijk geïnspireerde en waarden gedreven school waar studenten en collega’s van alle culturen en levensoriëntaties welkom zijn. Diversiteit inspireert en verrijkt ons en nodigt uit tot gesprekken over wat het leven waarde(n)vol maakt. Wij staan voor een respectvolle omgang met elkaar en stimuleren studenten om vorm te geven aan een betekenisvol leven. Dit vraagt om medewerkers die hieraan een actieve bijdrage willen leveren en hierover het gesprek willen voeren. We horen in je reactie graag, hoe jij hieraan wilt bijdragen. 

Hartelijk dank voor alle reacties. De aanmelding voor dit bericht is gesloten. Heb jij de opdracht gekregen? Laat het ons weten, dan promoten we jouw profiel extra in dit bericht!