Corona in de rebound (lockdown)

Datum 19-01-2021 |


Trainingsacteursgezocht.nl zet graag alle info nog een keer op een rijtje. Het coronavirus raakt ons namelijk allemaal en de ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. We kunnen ons voorstellen dat er elke keer weer veel op je afkomt. Hieronder tref je de belangrijkste informatie per onderwerp:


ACTUALITEIT:
Op 14 december heeft het Kabinet een lockdown aangekondigd die 15 december 2020 ingaat en zal duren tot 19 januari 2021 aanstaande. Het dringende advies is om thuis te werken en het reizen te beperken. De aangescherpte maatregelen tref je hier.


ANNULERINGEN:
Veel van ons ervaren nu weer lastige gesprekken met opdrachtgevers omtrent annuleringen en betalingen. Wij helpen je graag bij deze gesprekken met een aantal tips, want je wilt waarschijnlijk de relatie met je opdrachtgever niet op het spel zetten en tegelijkertijd hoef je jezelf ook niet zomaar af te laten schepen.

1) Bereid je gesprekken voor. Mocht de opdrachtgever willen annuleren, dan zijn annuleringsvoorwaarden juist voor dit soort situaties bedoeld.

2) Kom je er echter niet uit, dan is ons advies om als vertrekpunt samen de schade te delen (50%/50%). Want waarom zou alleen jij voor de schade moeten opdraaien?
Een andere optie is om de training kostenloos te laten verzetten. Waarbij je afspreekt dat als de training niet voor een bepaalde datum wordt uitgevoerd, dat je dan alsnog de training in rekening brengt conform de annuleringsvoorwaarden.
Ook kun je kostenloos verzetten zonder termijn overwegen. Besef echter dat kostenloos verzetten uiteindelijk jou altijd meer verlies oplevert: jij levert namelijk een vrijgehouden trainingsdag in.

3) Zoek naar balans met elkaar. Voor dit soort delicate zaken kun je beter even bellen met je opdrachtgever ipv te mailen/te appen. Neem jezelf voor om eerst te informeren en samen te onderzoeken ipv meteen je eis/standpunt op tafel te gooien. Stel je open op en zoek samen naar een oplossing. ‘Practice what you preach’ ;) En niet alles hoeft in 1 gesprek: je kunt ook aangeven dat je het eerst even wilt laten bezinken en dat je later terugbelt om verder af te spreken. Dat geeft je wat tijd om de inhoud van de gesprekken te laten bezinken en te bezinnen. Uiteindelijk is de keuze aan jou: óf strak op de voorwaarden zitten, óf het gesprek aangaan en de middenweg bewandelen, óf juist helemaal investeren in de relatie.

Bovenstaande tips gelden voor annuleringen binnen de termijnen. Buiten de termijnen is het risico helaas voor jezelf. Wees proactief als je niks hoort, dan heb je het gesrpek zelf meer in de hand dan dat je onverwacht/ongelegen opgebeld wordt.

Kom je er echter niet uit? Neem dan gerust contact met ons op om even te sparren, we denken graag met je mee. Of bel het KVK Coronaloket (hebben wij ook gedaan), daar kun je terecht met al je vragen over de impact van het coronavirus op jouw ondernemen. Op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur kun je ze bereiken op telefoonnummer 0800-2117.

Meer interessante informatie vonden wij hier:
FNV ZZP:
Opdracht geannuleerd? Dit kun je als zzp’er doen
Hoe zit het juridisch als je opdracht vanwege de coronacrisis wordt afgezegd? (zie pagina 7)
ZZP servicedesk:
7 vitale tips om je omzet te redden
PZO:
Mag jouw opdracht worden opgezegd?FINANCIELE ONDERSTEUNING TOZO:
Na 1 oktober 2020 kan Tozo 3 worden aangevraagd bij de woongemeente. Als je al een Tozo 2-uitkering ontvangt, kun je een verkort aanvraagformulier indienen zodra je woongemeente de aanvraagprocedure gereed heeft.
Let op: de TOZO 2 uitkering wordt niet automatisch verlengd. TOZO 3 dient dus opnieuw aangevraagd te worden vanaf 1 oktober. Je dient bij de aanvraag aan te geven of je situatie sinds de vorige aanvraag wel of niet veranderd is. Ook verklaar je dat je totaal aan beschikbare geldmiddelen lager is dan de toegestane grens van € 46.520. Raadpleeg de website van je gemeente voor meer informatie en voor meer informatie zie ook:
TOZO 3
Alles over TOZO voor zzp’ers in de coronacrisis
Alles over TOZO (ook 4.0) en TVL (voorheen TOGS)

TIP: Verspil je geld niet aan bureaus die de Tozo voor jou aanvragen, doe de aanvraag van de Tozo eenvoudig zelf.


FINANCIELE ONDERSTEUNING TVL (= het vervolg op TOGS):
Aanvragen:
Aanvraagproces TVL


LAAT JE STEM HOREN MBT DE CORONA-CRISIS RICHTING DE OVERHEID ALS ZZP'ER
FNV ZZP: Meldpunt Coronacrisis voor zelfstandigen


RICHTLIJNEN NOBTRA VOOR HET TRAINEN:
Protocol Veilig Trainen
Veiligheidsinstructies
Infographic veiligheidsinstructiesALGEMENE INFORMATIE RIJKSOVERHEID:
Rijksoverheid: Coronavirus COVID-19
RIVM: COVID-19 Richtlijn
KVK:
Veelgestelde ondernemersvragen over corona
Het landelijk crisisnummer voor alle vragen over het Coronavirus is 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00.


Blijf de berichtgeving goed in de gaten houden (het gaat razendsnel) en rest ons iedereen heel veel succes te wensen!!


(We proberen dit bericht zoveel mogelijk up-to-date te houden. Als je toevoegingen of correcties hebt, dan horen wij dat graag! Eerste berichtgeving was 16-03-2020, laatste update 15-12-2020)Leden met een Premium Account ontvangen automatisch een email wanneer een nieuwe opdracht op de Marktplaats geplaatst wordt.

Reageer op dit bericht

Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren op dit bericht. Log in

Heb je geen account?
Meld je dan nu aan!