Corona - update

|

Datum 26-06-2021 | Corona - update


Trainingsacteursgezocht.nl zet graag alle info nog een keer op een rijtje. Het coronavirus raakt ons namelijk allemaal en de ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. We kunnen ons voorstellen dat er elke keer weer veel op je afkomt. Hieronder tref je de belangrijkste informatie per onderwerp:


ACTUALITEIT:
Het grote moment is daar: vanaf 26 juni zijn wij volledig uit de lockdown!! Het advies om thuis te werken is niet meer verplicht of aangeraden en alle soorten cursussen/trainingen op locatie zijn weer toegestaan. We mogen trainen tot maximaal 50 personen in 1 ruimte, mits iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar houdt. De volgende basisregels blijven dus nog steeds gelden:
- Anderhalve meter afstand te houden. Daar waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is, is mondkapje, test- of vaccinatiebewijs verplicht.
- Thuisblijven en testen bij klachten.
- Handen wassen.
(Alle overige actuele informatie en de aangescherpte maatregelen van de overheid tref je hier).
Trainingsacteursgezocht.nl wenst je heel veel plezier bij het oppakken van je normale werkzaamheden!! :DANNULERINGEN:
Veel van ons ervaren lastige gesprekken met opdrachtgevers omtrent annuleringen en betalingen agv corona. Wij helpen je graag bij deze gesprekken met een aantal tips, want je wilt waarschijnlijk de relatie met je opdrachtgever niet op het spel zetten en tegelijkertijd hoef je jezelf ook niet zomaar af te laten schepen.

1) Bereid je gesprekken voor. Bedenk bjvoorbeeld voorafgaand aan het gesprek met je opdrachtgever ook een aantal alternatieven: wellicht is het gebruik van zelftesten bij aanvang van de training wel een mogelijkheid om de trainingen door te laten gaan. Mocht de opdrachtgever echter toch willen annuleren, dan zijn annuleringsvoorwaarden juist voor dit soort situaties bedoeld.

2) Kom je er niet uit, dan is ons advies om als vertrekpunt samen de schade te delen (50%/50%). Want waarom zou alleen jij voor de schade moeten opdraaien? Het ondernemersrisico geldt voor beide ondernemers/partijen.
Een andere optie is om de training kostenloos te laten verzetten. Waarbij je ook kan afspreken dat als de training niet voor een bepaalde datum wordt uitgevoerd, dat je dan alsnog de training in rekening brengt conform de annuleringsvoorwaarden.
Ook kun je kostenloos verzetten zonder termijn overwegen. Besef echter dat kostenloos verzetten uiteindelijk jou altijd meer verlies oplevert: jij levert namelijk een al vrijgehouden trainingsdag in.

3) Zoek naar balans met elkaar. Voor dit soort delicate zaken kun je beter even bellen met je opdrachtgever ipv te mailen/te appen. Neem jezelf voor om eerst te informeren en samen te onderzoeken ipv meteen je eis/standpunt op tafel te gooien. Stel je open op en zoek samen naar een oplossing. ‘Practice what you preach’ ;) En niet alles hoeft in 1 gesprek: je kunt ook aangeven dat je het eerst even wilt laten bezinken en dat je later terugbelt om verder af te spreken. Dat geeft je wat tijd om de inhoud van de gesprekken te laten bezinken en te bezinnen. Uiteindelijk is de keuze aan jou: óf strak op de voorwaarden zitten, óf het gesprek aangaan en de middenweg bewandelen, óf juist helemaal investeren in de relatie.

Bovenstaande tips gelden voor annuleringen binnen de termijnen. Buiten de termijnen is het risico helaas voor jezelf. Wees proactief als je niks hoort, dan heb je het gesrpek zelf meer in de hand dan dat je onverwacht/ongelegen opgebeld wordt.

Loop je vast? Neem dan gerust contact met ons op om even te sparren, we denken graag met je mee. Of bel het KVK Coronaloket (hebben wij ook gedaan), daar kun je terecht met al je vragen over de impact van het coronavirus op jouw ondernemen. Op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur kun je ze bereiken op telefoonnummer 0800-2117.

Meer interessante informatie vonden wij hier:
FNV ZZP:
Opdracht geannuleerd? Dit kun je als zzp’er doen
Hoe zit het juridisch als je opdracht vanwege de coronacrisis wordt afgezegd? (zie pagina 7)
ZZP servicedesk:
7 vitale tips om je omzet te redden
PZO:
Mag jouw opdracht worden opgezegd?ALLE TEGEMOETKOMINGEN VOOR ZZP'ERS:TOZO (=Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers):
Je kunt vanaf 1 april 2021 een steunpakket van TOZO 4 aanvragen. Deze regeling loopt tot uiterlijk 1 juli 2021.
Voor TOZO 4 gelden dezelfde regels als voor TOZO 3. In TOZO 4 geldt dus geen vermogenstoets, maar wel een partnerinkomenstoets.
Bij TOZO 4 is terugwerkende kracht mogelijk tot de 1e van de maand voorafgaand aan de aanvraagmaand, maar niet eerder dan 1 april 2021.
Let er ook op dat je TOZO 4 apart moet aanvragen, ook als je al een TOZO 3-uitkering ontvangt.
De TOZO kan worden aangevraagd bij de woongemeente. Raadpleeg de website van je gemeente voor meer informatie. Zie ook:
TOZO
TOZO aanvragen
Alles over TOZO en TVL (voorheen TOGS)

TIP Verspil je geld niet aan bureaus die de Tozo voor jou aanvragen, doe de aanvraag van de Tozo eenvoudig zelf:

TVL (= het vervolg op TOGS):
Aanvragen:
Aanvraagproces TVL

LAAT JE STEM HOREN MBT DE CORONA-CRISIS RICHTING DE OVERHEID ALS ZZP'ER (FNV ZZP)
Meldpunt Coronacrisis voor zelfstandigen
Hoe gaat het nu financieel met je?
Onderzoek veegregeling voor ondernemers die geen gebruik hebben kunnen maken van Tozo en TVL

RICHTLIJNEN NOBTRA VOOR HET TRAINEN:
Protocol Veilig Trainen
Veiligheidsinstructies
Infographic veiligheidsinstructies

ALGEMENE INFORMATIE RIJKSOVERHEID:
Rijksoverheid: Coronavirus COVID-19
RIVM: COVID-19 Richtlijn
KVK:
Veelgestelde ondernemersvragen over corona
Het landelijk crisisnummer voor alle vragen over het Coronavirus is 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00.

Blijf de berichtgeving goed in de gaten houden (het gaat razendsnel) en rest ons iedereen heel veel succes te wensen!!

(We proberen dit bericht zoveel mogelijk up-to-date te houden. Als je toevoegingen of correcties hebt, dan horen wij dat graag! Eerste berichtgeving was 16-03-2020, laatste update 26-06-2021)