Boekentip voor trainers en trainingsacteurs in omgaan met agressie trainingen

|

Ik wil graag bij trainers en trainingsacteurs die met trainingen ‘omgaan met agressie’ te maken hebben, mijn boek onder de aandacht brengen.

Het boek neemt je mee met voorbeelden langs het thema agressie, de manier waarop mensen leren en een alternatief naast de gebruikelijke manier van trainen:
- Ik ga in op een verschil tussen agressie en geweld. Op welke verwarring dit oplevert in trainingen. Waar eindigt agressie en begint geweld?
- Daarnaast ga ik in op hoe mensen leren en de sociale druk in de groepen; de mens als cursist. De wisselwerking tussen de deelnemer, trainer en de theorie. Als er weerstand is naar de simulatie. Hoe wordt feedback beleefd en wat wordt eigenlijk verwacht?
- Verder wordt ingegaan op een hardnekkige paradox in trainersland: hoe meer we ons best doen om met agressie om te gaan, hoe sterker de tegenreactie zal zijn. Dit zit ‘m eerder in de vorm die gekozen wordt dan in de persoon van de cursist.

Deze mechanismen en nog veel meer worden helder uiteengezet in dit boekje. Het boek geeft een andere blik en een alternatief op de standaard toepassingen en werkvormen, waarmee trainers en trainingsacteurs hun werk verder kunnen verdiepen en interessanter kunnen maken.
De-escaleren is te leren, maar alleen in evenwicht.
Uiteraard is mijn boek ook de moeite waard als je gewoon belangstelling hebt in het thema agressie.
In de onderstaande link tref je meer informatie over het boek:
https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/training%2Bomgaan%2Bmet%2Bagressie/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html

Veel leesplezier,
Peter Weijmer.