Acteur Medical School MST

Geplaatst op 23-02-2019 |

Twente

Acteur Medical School MST
Binnen topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente bestaat een vacature voor een Acteur t.b.v. de cursus ‘Omgaan met weerstand en agressie’ gemiddeld 8 tot 12 uur per week

Opleidingsniveau: HBO
Sluitingsdatum: 07 maart 2019
Aantal uur per week: 8 - 12 uur

Werkomgeving
Uit landelijk onderzoek blijkt dat het percentage medewerkers in de gezondheidszorg dat stuit op agressie toeneemt, ondanks inspanningen om de zorg veiliger te maken. Deze toenemende agressie heeft een grote impact op zowel de organisatie als op individuele medewerkers. Het is zeer belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn van agressie, het gedrag herkennen en grenzen stellen volgens de norm die MST hanteert.

Een van de maatregelen die daarvoor wordt ingezet is een scholingsprogramma dat bestaat uit:
  • een e-learning module gericht op verwerven en up to date houden van kennis
  • een praktijktraining van medewerkers met direct patiëntencontact om vanuit een eenduidige norm deze kennis toe te kunnen passen in de praktijk en te komen tot een integrale aanpak van weerstand en agressie.
Hoe de theorie aansluit bij de eigen dagelijkse praktijk ervaart de cursist met oefenen. Daarom wordt met de praktijktraining gewerkt met een acteur. Het zijn experts die, in directe samenwerking met de trainer, de cursist tijdens de praktijktraining de gelegenheid geven situaties met agressief gedrag te oefenen zonder dat het direct consequenties heeft.

Functieomschrijving
Voor het aanleren van praktijkvaardigheden binnen trainingen, zijn trainingsacteurs een uniek leermiddel. Door toedoen van rollenspellen wordt theorie immers daadwerkelijk in het leerproces geïntegreerd, wat het rendement van de training verhoogt. MST zoekt trainingsacteurs die naast de trainer de training ‘Omgaan met weerstand en geweld’ verzorgt.
In je rollenspel ga je als trainingsacteur zo ver, als dat van je gevraagd wordt. Je respecteert daarbij steeds de trainer en cursist, zodat de trainingssituatie veilig en bestuurbaar blijft. Door middel van zuiver (samen)spel en concrete reflectie daarop, bouwt de cursist zelfinzicht, vertrouwen en concrete vaardigheden op.

Functie-eisen
Indien je interesse hebt in deze functie dan vragen wij het volgende:
  • HBO werk- en denkniveau;
  • Afgeronde training acteur;
  • Affiniteit met het onderwerp;
  • Beschik je over zowel directieve als coachende vaardigheden (motiveren, stimuleren en activeren);
  • Empatisch vermogen;
  • Ervaring in het werken met groepen voor wat betreft: Kennis overdragen en/of procesbegeleiding en/of verzorgen van gedragstrainingen;
  • Ontwikkelingsgerichtheid, zelfkritisch en je staat open voor feedback.
Wij bieden
Arbeidsovereenkomst: in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met intentie tot verlenging
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: gemiddeld 8 tot 12 uur per maand
Salaris: FWG 50
CAO: ziekenhuis

Voor meer inlichtingen over de vacature kun je contact opnemen met Lidy Schoolkate, manager Medical School Twente, tel: 06-31751332.

Wil je reageren?
Dan dien je voor deze sollicitatie niet in te loggen, maar direct te solliciteren via deze link:
https://www.werkenbijmst.nl/vacatures/details/acteur-medical-school-mst/solliciteer/
Veel succes! :)

Hartelijk dank voor alle reacties. De aanmelding voor dit bericht is gesloten.