• Pieters Training

  Ik werk met Alexandra samen als trainer. Ze zet haar rollen goed gedoseerd en geloofwaardig neer. Geeft heldere feedback aan deelnemers en gebruikt humor om mogelijke drempels te verlagen.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Co-trainer

  Pieter de Jager, 25 augustus 2023 , Pieters Training
 • Mellenbergh Training

  Ik werk met Alexandra samen als trainer, en met Alexandra is het lekker werken.
  Ze is een goed acteur: zet situaties realistisch neer mét een flinke toef humor (indien passend). Dat doet zo op een manier die dienend is aan het onderwerp wat we trainen. Als ik met haar werk merk ik dat ze zelf ook veel inhoudelijke achtergrond heeft in allerlei communicatie modellen. Ze heeft ook de nodige trainersvaardigheden. Dat merk ik aan het teruggeven van feedback aan deelnemers; bv het scheiden van gedrag en effect. maar ook doordat we rollen kunnen wisselen indien nodig.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Co-trainer

  Suzanne Mellenbergh, 20 juli 2023 , Mellenbergh Training
 • Delorme Training

  Alexandra heeft een lichtheid en humor en tegelijkertijd de alertheid om snel te schakelen. Een team player die goed weet te doseren.
  Leuke collega

  Meest gewaardeerde eigenschap: Co-trainer

  Simone Delorme, 24 april 2022 , Delorme Training
 • ECHT TRAINING

  Alexandra is toegankelijk, heeft kennis van zaken, schakelt makkelijk en is erg prettig om mee samen te werken. Een topper!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Co-trainer

  Sven Polak, 08 april 2022 , ECHT TRAINING
 • Pleijsier training + coaching

  Alexandra weet op een scherpe en enthousiaste wijze zich in haar rol in te leven. Ze weet de deelnemer uit te dagen en is in staat om op een opbouwende en confronterende manier feedback te geven. Alexandra kan een groep die ietwat traag in beweging komt 'ontdooien'. Het samenspel met de trainer verloopt prettig door haar flexibiliteit en vermogen te improviseren.

  Jan-Willem Pleijsier, 15 december 2021 , Pleijsier training + coaching
 • Landal GreenParks

  Alexandra werd ingehuurd door ons Nederlandse bedrijf, gevestigd in Duitsland als actrice voor communicatie-trainingen voor Duits en Nederlands sprekende medewerkers. Ze profiteert van haar tweetaligheid. Ze portretteerde haar respectieve rol zeer authentiek en reageert flexibel op de betreffende gesprekspartner, wat tot zeer realistische situaties leidt. Alexandra heeft een uitstekende expressiviteit en een geweldige lichaamstaal. We kijken terug op een zeer leerzame en vermakelijke training.

  Alexandra wurde von unserem Niederländischen Unternehmen mit Sitz in Deutschland als Schauspielerin für ein Kommunikationstraining der Deutsch- und Niederländisch sprechenden Mitarbeiter engagiert. Dabei kommt ihr ihre Zweisprachigkeit zur Gute. Sie hat ihre jeweilige Rolle sehr authentisch dargestellt und sie geht flexibel ein auf die jeweiligen Gesprächspartner, was zu sehr realitätsnahen Situationen führt. Alexandra hat ein ausgezeichnetes Ausdrucksvermögen und eine enorme Körpersprache. Wir blicken zurück auf ein sehr lehrreiches und unterhaltsames Training.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Realistisch spel

  Alexandra Sartoris, 21 april 2021 , Landal GreenParks
 • Recreatie Trainingen

  Heerlijk om mee samen te werken.

  Vult aan waar nodig in feedback en zelf in het Duits vervult ze moeiteloos de rol die gevraagd wordt door de deelnemers.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Samenwerking trainer

  Leon Starrenburg, 09 maart 2021 , Recreatie Trainingen
 • Opstaan & Opvallen

  Fijn samengewerkt met Alexandra tijdens de afgenomen praktijkexamens. Alexandra wist de 3 verschillende rollen van uiteenlopende klant-types overtuigend neer te zetten. Daarnaast wist zij goed te anticiperen op de ‘chemie’ die er vanuit de examenkandidaten ontstond en gaf zij naderhand constructief en opbouwend feedback. Plezier om mee te werken!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Feedback in het spel

  Michel Maarleveld, 02 maart 2021 , Opstaan & Opvallen
 • Corparis Campus

  Voor online praktijk examens mogen genieten van Alexandra haar acteertalenten. Inleving en mimiek waren mooi om te zien en de deelnemers kregen het gevoel alsof ze "echt" bij haar aan de keukentafel zaten!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Feedback in de rol/uit de rol

  Willeke Mulder, 02 maart 2021 , Corparis Campus
 • Ka traint.

  Feestje om als trainer met Alexandra te werken. Ze heeft aan weinig woorden genoeg om de rol zo goed neer te zetten, dat de deelnemers zich in moesten houden om niet te gaan applaudisseren. Ze stemt goed af en biedt veiligheid.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Samenwerking trainer

  Karien Geurts, 27 november 2020 , Ka traint.
 • Opstaan & Opvallen

  Wauw! Online en ze knalt door het scherm heen.
  Alexandra is een actrice die zich in dienst van de groep en de trainer stelt. Ze geeft geen dubbele feedback (erg prettig) en laat haar rollen goed leven. De wijze waarop ze ook online gemakkelijk in ieder zijn comfortzone terecht komt is lovenswaardig. Heel prettig samengewerkt en dat doen we zeker vaker!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Senior Acteur

  Marija Bjelobrk, 20 november 2020 , Opstaan & Opvallen
 • Opstaan en Opvallen

  Alexandra wist de deelnemers in Online training te voorzien van zeer waardevolle feedback. Door omstandigheden was ze zeer flexibel in het programma. Daarnaast heb ik de samenwerking en de voorbereiding als zeer prettig en professioneel ervaren, kijk er naar uit om opnieuw samen te kunnen werken!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Feedback in de rol/uit de rol

  Soraya Rooijackers, 19 november 2020 , Opstaan en Opvallen
 • Profendum | training & coaching

  Wegens omstandigheden in alle haast op zoek naar een acteur. Ik heb Alexandra benaderd en via de telefoon kennis gemaakt. Eerlijkheid, kwetsbaarheid en visie over leren doorgesproken met elkaar.

  Wij hebben een eigen methodiek met het werken met een acteur die veel vraagt van een acteur. Alexandra weet precies wie ze is en wat ze doet. Wat een vakvrouw!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Senior Acteur

  Richard Steenbergen, 01 maart 2020 , Profendum | training & coaching
 • Salespiration

  Alexandra is een zeer betrokken en innemende trainingsacteur. Ze is in staat om exact de juiste toon te zetten in een rollenspel/simulatie waardoor de deelnemer een zeer natuurgetrouwe weergave ervaart en daarop kan inspelen. Daarnaast geeft ze constructieve feedback waarin de deelnemers zich erg goed herkent en leerpunten kan meenemen naar de praktijk. Ik zou haar in trainingen voor retail organisaties regelmatig inzetten, omdat ze ook als co-trainer van grote meerwaarde is voor het succes van de training.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Co-trainer

  Richard Beune, 22 februari 2020 , Salespiration
 • HAN University of Applied Sciences

  Ik heb de samenwerking met Alexandra als zeer plezierig ervaren. Als trainingsacteur bij coachingsassessments behorende bij een lerarenopleiding weet zij de verschillende rollen op het juiste niveau, aansluitend bij de moeilijkheidsgraad en leerdoelen van de studenten, neerzetten. Daarnaast geeft ze ook hele duidelijke en constructieve feedback. Heel prettig voor onze studenten!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Assessments

  Meike Moonen, 10 februari 2020 , HAN University of Applied Sciences
 • Huisartsopleiding UMC Amsterdam locatie VU

  Alexandra heeft het vermogen zich snel te verplaatsen in de persoon die in het rollenspel door de inbrenger wordt geschetst. Dat doet ze ter plekke en met verve. De deelnemers zagen er tegen op van tevoren maar warenal snel bereid te oefenen. Alexandra stelt gerust en weet het door haar spel, veilig en lerend te maken voor de deelnemers. Ze geeft heldere feedback zowel vanuit de rol als uit de rol.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Feedback in de rol/uit de rol

  Anouk Bogers, 01 oktober 2019 , Huisartsopleiding UMC Amsterdam locatie VU
 • Retail Reflex

  Met Alexandra kun je snel schakelen.
  De rollen die zij neerzet sluiten naadloos aan op het leerdoel en de doelgroep.
  Deze herkenning zorgt ervoor dat er, naast de gezonde spanning, snel ruimte ontstaat om écht te kunnen leren.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Humor

  ingrid van der meer, 24 juli 2019 , Retail Reflex
 • Carlijn Schouten

  Met Alexandra is het plezierig samenwerken. Als trainingsacteur is ze ongedwongen, flexibel en ze geeft op directe en constructieve wijze feedback aan kandidaten. Daar heb ik als collega in assessments veel aan.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Assessments

  Carlijn Schouten, 05 maart 2019 , Carlijn Schouten
 • RAAQ

  Wij zetten Alexandra graag in als assessment-acteur én als trainingsacteur. Zij schakelt snel, maakt zich situaties snel eigen en durft op respectvolle wijze de confrontatie constructief aan te gaan. Zowel voor mij als trainer/assessor als voor de deelnemer/kandidaat heeft zij waardevolle inbreng en feedback.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Realistisch spel

  Anna Bicker Caarten, 01 maart 2019 , RAAQ
 • Antoinette Breed

  Wat een feest om met Alexandra als assessment-acteur samen te werken! Alexandra biedt mooie platforms, waardoor niet alleen kandidaten in de gelegenheid worden gesteld om te laten zien wat zij in huis hebben, maar ook ik, als assessmentpsycholoog, waardevolle informatie over gedrag en aanpak krijg.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Assessments

  Antoinette Breed, 14 februari 2019 , Antoinette Breed
 • RaaQ

  Ik heb in de periode december 2018 - januari 2019 een behoorlijk aantal assessments mogen afnemen met Alexandra als co-assessor. Zij zet als acteur geloofwaardige en levensechte rollen neer en biedt de kandidaten een gevarieerd en rijk tegenspel. Hierdoor werd steeds alle gewenste gedrag opgeroepen. Kers op de taart was de fantastische rijke feedback die steeds spot-on de kern weergaf van hetgeen te zien was geweest. Daarnaast bleek zij een sprankelende persoon met wie samenwerken steeds een feestje was.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Assessments

  Rob Schutte, 05 februari 2019 , RaaQ
 • Arbodienst Rienks-Counselned

  Alexandra is als een doos van Pandora waar onverwachtse verrassingen uit komen. Ik ging in zee met haar als trainingsacteur voor een training aan 50 leidinggevenden in het omgaan met lastige ziekte verzuimgesprekken. Ik werkte 10 dagdelen met haar. Tijdens mijn 30 jarige werkzaamheden als adviseur trainer heb ik met verschillende goede en slechte acteurs gewerkt. Alexandra was anders als alle anderen. In de training was ik onder de indruk van haar vaardigheid om op dynamische wijze, levends echt, de gevraagde rollen te spelen. Een volgende verrassing was dat ze, door haar eigen ervaring als leidinggevende binnen de gezondheidszorg, precies bij de deelnemers die feedback kon geven die de kern van hun trainingsvraag raakte. Als trainer doen wij allemaal wel eens een interventie die verkeerd uitpakt, toen dat mij gebeurde pakte zij de goede draad weer op en waren wij in het hele groepsproces een stap verder. Zo heb ik ervaren dat ik met Alexandra aan mijn zijde als rollenspeelster een collega vakvrouw heb die vanuit haar eigen ervaring als trainster de training mede vorm en dynamiek geeft, zij geeft niet alleen de deelnemers met humor en spel een gevoel van veiligheid maar was ook voor mij een partner die samen met mij het trainingstraject droeg en mij bleef verrassen met gouden vondsten.

  dirk Schuurman, 16 maart 2018 , Arbodienst Rienks-Counselned
 • Axioncontinu

  Twee geweldige trainingen met Alexandra gegeven rondom assertiviteit. Haar spel is prachtig, geloofwaardig en leerzaam. Ze enthousiasmeert en voelt deelnemers goed aan. Ik zie uit naar een volgende samenwerking!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Realistisch spel

  Jeltje Giesen, 12 juni 2017 , Axioncontinu
 • Tanja Traint

  Tijdens een winkeltraining rondom Agressie heb ik Alexandra ervaren als een vrolijke en energieke actrice die zich in haar spel goed kan afstemmen op de doelgroep, steeds met nieuwe invalshoeken komt en instructies van mij als trainer moeiteloos doorvertaald naar haar spel.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Gevarieerd spel

  Tanja Wubben, 18 mei 2017 , Tanja Traint
 • Bartimeus

  Alexandra was voor een teamdag een aantal uur aanwezig en dit was een groot succes.
  Ze kan rollen op zich nemen met het minimale beetje informatie. Daarbij gaf ze tips die in de praktijk goed bruikbaar zijn!
  Alle aanwezigen waren positief over haar en we gaan haar zeker nog een keer vragen.

  Evita Visscher, 13 maart 2017 , Bartimeus
 • Huisartsopleiding VUmc

  Alexandra is een flexibele, energieke trainingsacteur. Ze kan snel schakelen en geeft op een duidelijke manier feedback tijdens het spelen. Maatwerk op wat de deelnemer op dat moment nodig heeft. Haar feedback is to-the-point. Ze weet een veilige leeromgeving te creeren.

  M. Jager, 28 september 2016 , Huisartsopleiding VUmc
 • AxionContinu

  "Leren door te beleven" is Alexandra
  op het lijf geschreven! Zij verstaat het vak van trainingsacteur als geen ander. Door concrete reflectie krijgen deelnemers zelfinzicht en doen zij nieuwe vaardigheden op. En op een zeer plezierige wijze want Alexandra zorgt met al haar expertise voor een veilige, zeer herkenbare en laagdrempelige leeromgeving.

  Antoinette van Schaik, 18 augustus 2016 , AxionContinu
 • Mieke Heutink

  Ik heb Alexandra ervaren als een geweldige energieke trainingsactrice. Ze is daadkrachtig, heeft overtuigingskracht en is passievol in haar vak. Met haar enthousiasme en humor krijgt ze zonder moeite de hele groep mee.
  Ze heeft een goed inlevingsvermogen waardoor ook de spontaan nieuwe bedachte situaties geen enkel probleem voor haar zijn! Kies je voor energie en humor? Dan kies je voor Alexandra!

  Mieke Heutink, 23 maart 2016 , Mieke Heutink
 • Bibliotheek Lek & IJssel

  Alexandra is een inspirerende trainingsacteur die met veel passie en energie verschillende rollen weet neer te zetten en in no time kan switchen van de ene in de andere rol. Ze brengt haar plezier en enthousiasme over op anderen. Alexandra is creatief en denkt graag mee. Ze verstaat de kunst van acteren en creëert daarbij een veilige en plezierige trainingsomgeving. Ik kan haar zeker aanbevelen!

  Angelique van Lierop, 18 februari 2016 , Bibliotheek Lek & IJssel
 • Binc Mediators en Juristen

  "Alexandra is nauwelijks te vatten in woorden! Zij een zeer inspirerende persoonlijkheid met een tomeloze energie! Deze energie werkt zeer motiverend voor de deelnemers aan een training. Er is geen ontkomen aan: ze neemt je mee van A naar B! Je wordt als het ware meegezogen in haar energieveld. Als trainingsactrice is zij breed inzetbaar. Ze is heel geloofwaardig en kan snel improviseren indien de training dat vraagt. Voorts geeft zij kort en bondig relevante feedback! "

  Monique Huurman, 11 februari 2016 , Binc Mediators en Juristen

Plaats een referentie

Heeft u Alexandra Maris ingehuurd of bent u opdrachtgever geweest? Laat dan hieronder uw referentie achter.

Plaats referentie anoniem