• Profendum | training & coaching

  Wegens omstandigheden in alle haast op zoek naar een acteur. Ik heb Alexandra benaderd en via de telefoon kennis gemaakt. Eerlijkheid, kwetsbaarheid en visie over leren doorgesproken met elkaar.

  Wij hebben een eigen methodiek met het werken met een acteur die veel vraagt van een acteur. Alexandra weet precies wie ze is en wat ze doet. Wat een vakvrouw!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Senior Acteur

  Richard Steenbergen, 01 maart 2020, Profendum | training & coaching
 • Salespiration

  Alexandra is een zeer betrokken en innemende trainingsacteur. Ze is in staat om exact de juiste toon te zetten in een rollenspel/simulatie waardoor de deelnemer een zeer natuurgetrouwe weergave ervaart en daarop kan inspelen. Daarnaast geeft ze constructieve feedback waarin de deelnemers zich erg goed herkent en leerpunten kan meenemen naar de praktijk. Ik zou haar in trainingen voor retail organisaties regelmatig inzetten, omdat ze ook als co-trainer van grote meerwaarde is voor het succes van de training.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Co-trainer

  Richard Beune, 22 februari 2020, Salespiration
 • HAN University of Applied Sciences

  Ik heb de samenwerking met Alexandra als zeer plezierig ervaren. Als trainingsacteur bij coachingsassessments behorende bij een lerarenopleiding weet zij de verschillende rollen op het juiste niveau, aansluitend bij de moeilijkheidsgraad en leerdoelen van de studenten, neerzetten. Daarnaast geeft ze ook hele duidelijke en constructieve feedback. Heel prettig voor onze studenten!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Assessments

  Meike Moonen, 10 februari 2020, HAN University of Applied Sciences
 • Huisartsopleiding UMC Amsterdam locatie VU

  Alexandra heeft het vermogen zich snel te verplaatsen in de persoon die in het rollenspel door de inbrenger wordt geschetst. Dat doet ze ter plekke en met verve. De deelnemers zagen er tegen op van tevoren maar warenal snel bereid te oefenen. Alexandra stelt gerust en weet het door haar spel, veilig en lerend te maken voor de deelnemers. Ze geeft heldere feedback zowel vanuit de rol als uit de rol.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Feedback in de rol/uit de rol

  Anouk Bogers, 01 oktober 2019, Huisartsopleiding UMC Amsterdam locatie VU
 • Retail Reflex

  Met Alexandra kun je snel schakelen.
  De rollen die zij neerzet sluiten naadloos aan op het leerdoel en de doelgroep.
  Deze herkenning zorgt ervoor dat er, naast de gezonde spanning, snel ruimte ontstaat om écht te kunnen leren.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Humor

  ingrid van der meer, 24 juli 2019, Retail Reflex
 • Carlijn Schouten

  Met Alexandra is het plezierig samenwerken. Als trainingsacteur is ze ongedwongen, flexibel en ze geeft op directe en constructieve wijze feedback aan kandidaten. Daar heb ik als collega in assessments veel aan.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Assessments

  Carlijn Schouten, 05 maart 2019, Carlijn Schouten
 • RAAQ

  Wij zetten Alexandra graag in als assessment-acteur én als trainingsacteur. Zij schakelt snel, maakt zich situaties snel eigen en durft op respectvolle wijze de confrontatie constructief aan te gaan. Zowel voor mij als trainer/assessor als voor de deelnemer/kandidaat heeft zij waardevolle inbreng en feedback.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Realistisch spel

  Anna Bicker Caarten, 01 maart 2019, RAAQ
 • Antoinette Breed

  Wat een feest om met Alexandra als assessment-acteur samen te werken! Alexandra biedt mooie platforms, waardoor niet alleen kandidaten in de gelegenheid worden gesteld om te laten zien wat zij in huis hebben, maar ook ik, als assessmentpsycholoog, waardevolle informatie over gedrag en aanpak krijg.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Assessments

  Antoinette Breed, 14 februari 2019, Antoinette Breed
 • RaaQ

  Ik heb in de periode december 2018 - januari 2019 een behoorlijk aantal assessments mogen afnemen met Alexandra als co-assessor. Zij zet als acteur geloofwaardige en levensechte rollen neer en biedt de kandidaten een gevarieerd en rijk tegenspel. Hierdoor werd steeds alle gewenste gedrag opgeroepen. Kers op de taart was de fantastische rijke feedback die steeds spot-on de kern weergaf van hetgeen te zien was geweest. Daarnaast bleek zij een sprankelende persoon met wie samenwerken steeds een feestje was.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Assessments

  Rob Schutte, 05 februari 2019, RaaQ
 • Arbodienst Rienks-Counselned

  Alexandra is als een doos van Pandora waar onverwachtse verrassingen uit komen. Ik ging in zee met haar als trainingsacteur voor een training aan 50 leidinggevenden in het omgaan met lastige ziekte verzuimgesprekken. Ik werkte 10 dagdelen met haar. Tijdens mijn 30 jarige werkzaamheden als adviseur trainer heb ik met verschillende goede en slechte acteurs gewerkt. Alexandra was anders als alle anderen. In de training was ik onder de indruk van haar vaardigheid om op dynamische wijze, levends echt, de gevraagde rollen te spelen. Een volgende verrassing was dat ze, door haar eigen ervaring als leidinggevende binnen de gezondheidszorg, precies bij de deelnemers die feedback kon geven die de kern van hun trainingsvraag raakte. Als trainer doen wij allemaal wel eens een interventie die verkeerd uitpakt, toen dat mij gebeurde pakte zij de goede draad weer op en waren wij in het hele groepsproces een stap verder. Zo heb ik ervaren dat ik met Alexandra aan mijn zijde als rollenspeelster een collega vakvrouw heb die vanuit haar eigen ervaring als trainster de training mede vorm en dynamiek geeft, zij geeft niet alleen de deelnemers met humor en spel een gevoel van veiligheid maar was ook voor mij een partner die samen met mij het trainingstraject droeg en mij bleef verrassen met gouden vondsten.

  dirk Schuurman, 16 maart 2018, Arbodienst Rienks-Counselned
 • Axioncontinu

  Twee geweldige trainingen met Alexandra gegeven rondom assertiviteit. Haar spel is prachtig, geloofwaardig en leerzaam. Ze enthousiasmeert en voelt deelnemers goed aan. Ik zie uit naar een volgende samenwerking!

  Meest gewaardeerde eigenschap: Realistisch spel

  Jeltje Giesen, 12 juni 2017, Axioncontinu
 • Tanja Traint

  Tijdens een winkeltraining rondom Agressie heb ik Alexandra ervaren als een vrolijke en energieke actrice die zich in haar spel goed kan afstemmen op de doelgroep, steeds met nieuwe invalshoeken komt en instructies van mij als trainer moeiteloos doorvertaald naar haar spel.

  Meest gewaardeerde eigenschap: Gevarieerd spel

  Tanja Wubben, 18 mei 2017, Tanja Traint
 • Bartimeus

  Alexandra was voor een teamdag een aantal uur aanwezig en dit was een groot succes.
  Ze kan rollen op zich nemen met het minimale beetje informatie. Daarbij gaf ze tips die in de praktijk goed bruikbaar zijn!
  Alle aanwezigen waren positief over haar en we gaan haar zeker nog een keer vragen.

  Evita Visscher, 13 maart 2017, Bartimeus
 • Huisartsopleiding VUmc

  Alexandra is een flexibele, energieke trainingsacteur. Ze kan snel schakelen en geeft op een duidelijke manier feedback tijdens het spelen. Maatwerk op wat de deelnemer op dat moment nodig heeft. Haar feedback is to-the-point. Ze weet een veilige leeromgeving te creeren.

  M. Jager, 28 september 2016, Huisartsopleiding VUmc
 • AxionContinu

  "Leren door te beleven" is Alexandra
  op het lijf geschreven! Zij verstaat het vak van trainingsacteur als geen ander. Door concrete reflectie krijgen deelnemers zelfinzicht en doen zij nieuwe vaardigheden op. En op een zeer plezierige wijze want Alexandra zorgt met al haar expertise voor een veilige, zeer herkenbare en laagdrempelige leeromgeving.

  Antoinette van Schaik, 18 augustus 2016, AxionContinu
 • Mieke Heutink

  Ik heb Alexandra ervaren als een geweldige energieke trainingsactrice. Ze is daadkrachtig, heeft overtuigingskracht en is passievol in haar vak. Met haar enthousiasme en humor krijgt ze zonder moeite de hele groep mee.
  Ze heeft een goed inlevingsvermogen waardoor ook de spontaan nieuwe bedachte situaties geen enkel probleem voor haar zijn! Kies je voor energie en humor? Dan kies je voor Alexandra!

  Mieke Heutink, 23 maart 2016, Mieke Heutink
 • Bibliotheek Lek & IJssel

  Alexandra is een inspirerende trainingsacteur die met veel passie en energie verschillende rollen weet neer te zetten en in no time kan switchen van de ene in de andere rol. Ze brengt haar plezier en enthousiasme over op anderen. Alexandra is creatief en denkt graag mee. Ze verstaat de kunst van acteren en creëert daarbij een veilige en plezierige trainingsomgeving. Ik kan haar zeker aanbevelen!

  Angelique van Lierop, 18 februari 2016, Bibliotheek Lek & IJssel
 • Binc Mediators en Juristen

  "Alexandra is nauwelijks te vatten in woorden! Zij een zeer inspirerende persoonlijkheid met een tomeloze energie! Deze energie werkt zeer motiverend voor de deelnemers aan een training. Er is geen ontkomen aan: ze neemt je mee van A naar B! Je wordt als het ware meegezogen in haar energieveld. Als trainingsactrice is zij breed inzetbaar. Ze is heel geloofwaardig en kan snel improviseren indien de training dat vraagt. Voorts geeft zij kort en bondig relevante feedback! "

  Monique Huurman, 11 februari 2016, Binc Mediators en Juristen

Plaats een referentie

Heeft u Alexandra Maris ingehuurd of bent u opdrachtgever geweest? Laat dan hieronder uw referentie achter.

Plaats referentie anoniem