Workshops

Hieronder vind je workshops specifiek gericht op jouw professionalisering als trainingsacteur.

Heb je zelf een workshop in de aanbieding? Mail dan naar workshop@trainingsacteursgezocht.nl. Via Trainingsacteursgezocht.nl bereik je over de 600 professionele trainingsacteurs!

WORKSHOP "Effectief acteren in een agressie training"
DOOR: Claudia van Mechelen en Frits van Oostenbruggen
DATUM: Zaterdag 24 November 2018
INHOUD: In de workshop “Acteren in een agressie reductietraining” gaan we aan het werk met de meest gebruikte modellen (en hun varianten) en hoe deze zuiver en veilig te spelen. Met de opgedane ervaring(en) kan je effectiever spelen en aansluiten bij je trainer en cursist. Het volgende komt aan bod: De verschillende modellen. Wat is agressie? Dit lijkt een open deur maar is het niet. Het is bepalend voor welk gedrag je kan, mag of zelfs moet kunnen spelen. Het verschil tussen persoonlijke grens en je professionele grens, pesten.
PLAATS: Locatie oosten van het land
KOSTEN: Gratis. Voor leden NVVT.
(Lidmaatschap beroepsvereniging trainingsacteurs NVVT €110,= per jaar)
LID WORDEN

LEZING "Lezing LinkedIn"
DOOR: Masja Slootweg
DATUM: Dinsdag 27 November 2018
INHOUD: Tijdens deze interactieve lezing leer je wat de mogelijkheden zijn binnen dit zakelijk netwerkplatform om jezelf meer zichtbaar te maken en ook je vindbaarheid te verbeteren. Uiteraard met als doel om meer klanten via LinkedIn aan te trekken. Dat dit via LinkedIn heel goed kan, blijkt wel uit het onderzoek van Hubspot, dat aangeeft dat je via LinkedIn tot 4x toe meer leads genereert dan Facebook of Twitter. Zonde dus om dit zakelijk netwerk links te laten liggen. Masja zal net als vorig jaar ieders LinkedIn profiel doornemen en wat persoonlijke tips en aanwijzingen geven. Dit werd enorm gewaardeerd door de aanwezigen. Het gemiddelde waarderingscijfer was een 8,5. Vandaar dat we deze avond dit jaar herhalen. Masja Slootweg is LinkedIn businesscoach voor ondernemers en ondersteunt hen in het opzetten van een juiste LinkedIn strategie zodat ze zonder (koude) acquisitie klanten aantrekken. De klanten moeten jou vinden! En daar hoort bij dat jij je als expert in jouw vakgebied gaat profileren en uiteraard dat je gevonden wordt. Zij gebruikt daar haar LinkedIn N.E.T.W.E.R.K.-methode voor. Een methode die zowel bij haar klanten als haar zelf voor een enorme omzetboost heeft gezorgd! Wil je meer over Masja weten? Bezoek dan haar website www.linkedinvoorondernemers.nl
DUUR: 19:30 - 22:00, inloop 19.00
PLAATS: Utrecht
KOSTEN: Gratis. Voor leden NVVT.
(Lidmaatschap beroepsvereniging trainingsacteurs NVVT €110,= per jaar)
LID WORDEN

WORKSHOP "Dementie voor acteurs"
DOOR: Jan van der Hammen
DATUM: Zaterdag 01 December 2018
INHOUD: In de workshop verdiepen we ons in de dementie en wel vanuit drie invalshoeken, de persoon met dementie zelf, de mantelzorger en de professionele begeleider. In een stukje theorie en een aantal oefeningen gaan we in op de hedendaagse kennis van de dementie. We zetten een aantal oefeningen in waarmee je deelnemers zelf kan laten ervaren wat er gebeurt als je een brein overvraagd, wat er gebeurt als je geen rekening houdt met hersenschade etc. Deze oefeningen doen we in train-de-trainer vorm. Dan gaan we aan de slag met hoe je deze rollen als trainingsacteur geloofwaardig neer zet, waar vind je aansluiting en hoe laat je dit in je spel zien, wanneer beweeg je mee en wanneer juist niet, waar zitten de triggers voor het omslaan van gedrag? Natuurlijk is er veel ruimte voor eigen inbreng, ervaringen en vragen
DUUR: 10:00 - 16:00, inloop vanaf 09.30 uur
PLAATS: Ervarea, Walikerstraat 14 Amersfoort
KOSTEN: Gratis. Voor leden NVVT.
(Lidmaatschap beroepsvereniging trainingsacteurs NVVT €110,= per jaar)
LID WORDEN

WORKSHOP "Shakespeare in bedrijf"
DOOR: Claudia van Mechelen en Frits van Oostenbrugge
DATUM: Donderdag 13 December 2018
INHOUD: In deze workshop laten Sieta Keizer en Wiemer Renkema je zien wat je kunt leren van 's werelds grootste toneelschrijver. William Shakespeare. Zijn lessen over leiderschap, diversiteit, authenticiteit en communicatie in stukken als Macbeth en Hamlet zijn nog steeds actueel en van toepassing op moderne organisaties. Wiemer schrijft erover in zijn boek 'Managen of niet, dat is de vraag.' Vermaak en inhoud gaan hand in hand in deze workshop. In het eerste deel zal er actief een beroep op jouw inlevingsvermogen als acteur worden gedaan. Het stuk 'Julius Caesar' is de rode draad en de rol die medewerkers spelen in het creëren van een veilige werkomgeving het onderwerp. Het tweede deel van de workshop gaat dieper in op de overeenkomsten tussen de verhalen van Shakespeare en de dagelijkse verhalen in moderne organisaties. Ook dit deel is interactief en kent een aantal spelvormen.
DUUR: 19:30 - 22:00, inloop vanaf 19:00
PLAATS: Locatie Cliffordstudio, Cliffordstraat 38 1051 GV Amsterdam
KOSTEN: Gratis. Voor leden NVVT.
(Lidmaatschap beroepsvereniging trainingsacteurs NVVT €110,= per jaar)
LID WORDEN

WORKSHOP "‘ROOS VAN LEARY’"
DOOR: Heleen Florusse en Ida van de Lagemaat
DATUM: Donderdag 31 januari 2019
INHOUD: (Inter)actief aan de slag met de Roos van Leary. Hoe (goed) ken je het, hoe kun je er mee werken en hoe speelt het bij jou als trainingsacteur in een groep?
DUUR: 19:30 - 22:30
PLAATS: Polanentheater, Amsterdam
KOSTEN: Gratis. Voor leden NVVT.
(Lidmaatschap beroepsvereniging trainingsacteurs NVVT €110,= per jaar)
LID WORDEN

WORKSHOPS DUBBEL E ACTEERSERVICE 2018
- Je gewicht waard; verdieping van je feedback
- Effectiever inzetten van emoties als trainingsacteur
- Sturend spelen
- De rol van ons brein en - al dan niet - effectieve vaardigheden
- Verrijk je feedback
- Spelen bij overval- en gijzelingstrainingen
- Spelen van beïnvloedbare agressie binnen agressietrainingen
- Spelen van pathologisch en ander irrationeel gedrag binnen agressie- en geweldstrainingen
- Assessmentacteren
- Introductieworkshop Voice Dialogue ter professionalisering van Trainingsacteurs

WORKSHOP: Toolbox Werkvormen
INHOUD: Kom een dag lang je rugzak vullen met werkvormen en oefeningen die je training een geweldige boost gaan geven! Het motto van werkvormen.info 'meer impact, vaart en variatie' is natuurlijk ook van toepassing op de workshop zelf, dus we garanderen je een optimale mix van kijken en doen, van ontdekken en uitproberen.
Door de workshop krijgen de grote werkvormen klassiekers nieuwe glans, en ontdek je pareltjes van oefeningen uit Werkvormen.info en Toolbox voor Trainingsacteurs.
DOOR: Kapok
DATUM: Diverse data
DUUR: 09.30 - 17.00
PLAATS: Amsterdam
KOSTEN: €220,- voor de 1e deelnemer + €140,- voor de 2e deelnemer (één factuur) Kom je samen, dan betaal je dus maar €360! De prijzen zijn exclusief 21% btw.
MEER INFORMATIE
AANMELDEN

WORKSHOP: Verdiepingsdag Toolbox Werkvormen
INHOUD: Wil je je kennis van werkvormen verbreden? Kom het vervolg op de eerste Toolbox Workshop volgen waarin je allerlei nieuwe werkvormen ontdekt en uitprobeert. We hebben het programma opnieuw heel gevarieerd gemaakt. Ook deze selectie werkvormen en oefeningen gaan je direct helpen in de trainingen en bijeenkomsten.
DOOR: Kapok
DATUM: Diverse data
DUUR: 09.30 - 17.00
PLAATS: Amsterdam
KOSTEN: €220,- voor de 1e deelnemer + €140,- voor de 2e deelnemer (één factuur) Kom je samen, dan betaal je dus maar €360! De prijzen zijn exclusief 21% btw.
MEER INFORMATIE
AANMELDEN

WORKSHOP: Trainingsacteren
INHOUD: Interesse om trainingacteur te worden? Of wil je als trainer zelf korte rollenspellen kunnen doen? In de introductieworkshop ontdek je hoe het werkt en of het iets voor je is.
Je gaat aan de slag met de drie pijlers van het vak: didactisch spel, feedback en samenwerking trainer-acteur.
of zoek je verdieping en een kans om je vaardigheden te vergroten na de eerste workshop? In onze vervolg workshop trainingsacteren diepen we verder uit wat je in de introductie workshop kreeg aangereikt.
Kernwoorden: concreet, zelf doen, praktijk gericht.
DOOR: Kapok (Lisette van Oosterhout of Paul Devilee)
DATUM: Diverse data
DUUR: 1 dag
PLAATS: Amsterdam
KOSTEN: €220,- of €250,- inclusief het basisboek Omgaan met Trainingsacteurs. De prijzen zijn exclusief 21% btw.
MEER INFORMATIE
AANMELDEN

WORKSHOP: Assessment acteren
INHOUD: Assessment acteren vereist een heel andere aanpak dan trainingsacteren. In deze workshop ontdek je wat erbij komt kijken.
Je gaat aan de slag met de drie pijlers van assessment acteren: competentiegericht acteren, platforms en samenwerking acteur - assessor.
DOOR: Kapok (Lisette van Oosterhout)
DATUM: Diverse data
DUUR: 1 dag
PLAATS: Amsterdam
KOSTEN: €220,- exclusief 21% btw.
MEER INFORMATIE
AANMELDEN

WORKSHOP: Interactieve feedback
INHOUD: Zie je cursisten weleens glazig kijken als je ze feedback geeft? Wel eens de indruk dat je feedback niet 'landt'? Ook zo moe van éénrichtingsverkeer feedback? Stap jij ook wel eens in de valkuil van overtuigen?
Met interactieve feedback is dat verleden tijd. Van nu af geef je je feedback in dialoog met de deelnemer. Gevolg: jij werkt minder hard, de deelnemer neemt zelf verantwoordelijkheid voor wat hij leert en jouw feedback komt aan.
DOOR: Kapok
DATUM: Diverse data
DUUR: 09.30 - 17.00
PLAATS: Amsterdam
KOSTEN: €90,- exclusief 21% btw, inclusief Reader Interactieve Feedback
MEER INFORMATIE
AANMELDEN

v=======================GEPASSEERDE WORKSHOPS========================v

OPLEIDING: TRAININGSACTEUR, POST HBO-GECERTIFICEERD BIJ CPION
INHOUD: Tussen trainingsacteren en theateracteren bestaan meer verschillen dan overeenkomsten. Edu-Act biedt in nauwe samenwerking met Dubbel E Acteerservice hiervoor dan ook een speciale opleiding. In 1998 was Dubbel E Acteerservice de eerste in Nederland die een opleiding in trainingsacteren aanbood. Inmiddels zijn al meer dan 170 trainingsacteurs via deze opleiding opgeleid.
De Opleiding Trainingsacteur van Edu-Act is bedoeld om professioneel geschoolde acteurs vertrouwd te maken met het spelen van rollen in trainingssituaties.
De opleiding is toegankelijk voor alle professioneel geschoolde acteurs. De Opleiding Trainingsacteur is CPION-gecertificeerd bij Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland.
Download hier de studiegids
DOOR: Dubbel E Acteerservice
DATUM:
start oktober 2018
DUUR: 12/13 cursusdagen (totaal 104 contacturen)
KOSTEN: €2695,-

LEZING DE DRAMADRIEHOEK
DOOR: Miranda Dros
DATUM: 03 Oktober 2018
INHOUD: Nadere informatie volgt. Lijkt het je evengoed al zinnig? Wil je meer weten over die dramadriehoek? Je kunt je sowieso al inschrijven.
DUUR: 19:30 - 22:00, inloop 19:00
PLAATS: W.Beukelsstraat 32 Amsterdam
KOSTEN: Gratis. Voor leden NVVT of introducés van Leden NVVT
(Lidmaatschap beroepsvereniging trainingsacteurs NVVT €110,= per jaar)

WORKSHOP "DUBBELE SIGNALEN"
DOOR: Frank Odding, psycholoog NIP en orthopedagoog
DATUM: 29 September 2018
INHOUD: Dubbele signalen maken mensen incongruent en mede daardoor onbetrouwbaar. Maar wat kun je daar mee spelen als trainingsacteur. En dat is precies wat we doen in deze workshop: spelen met dubbele signalen. We koppelen dit aan een stukje theorie over dubbele signalen. Wat is een dubbel signaal eigenlijk en waarom komen ze voor? Welk deel is bewust en welk deel onbewust. Hoe ga ik effectief met dubbele signalen om. Of juist niet, want als trainingsacteur kun je dit bewust inzetten. En als de sfeer eenmaal vertrouwd is, vragen we ons ook af of we zelf wel congruent zijn en of we zelf onbewust geen dubbele signalen uitzenden.
DUUR: 13:00 - 17:00, inloop 12:30
PLAATS: Zimihc, Bouwstraat 55 Utrecht
KOSTEN: Gratis. Voor leden NVVT.
(Lidmaatschap beroepsvereniging trainingsacteurs NVVT €110,= per jaar)
LID WORDEN

WORKSHOP "TRAININGSACTEREN BIJ MEDIATION"
DOOR: Ellenor Spreeuw (al sinds 2005 actief als trainingactrice bij mediation en heeft zelf ook mediationopleiding gevolgd)
DATUM: Maandag 24 september 2018
INHOUD: Korte uitleg over theorie mediation. Het koppelen aan praktijk, hoe bied je een goed platform voor de mediators in opleiding. Hoe speel je samen met je collega-acteur. Welke interventies kom je tegen en hoe speel je daarop in. En uiteraard gaan we spelen.
DUUR: 09.30 – 16.30 uur
PLAATS: Zaandam – Inntel (naast station)
KOSTEN: € 205,- (leden Trainingsacteursgezocht.nl € 195,-) incl. lunch
MEER INFORMATIE
AANMELDEN

INTERACTIEVE LEZING “SHAKESPEARE IN BEDRIJF”
DOOR: Sieta Keizer en Wiemer Renkema
DATUM: Donderdag 20 September 2018
INHOUD: Wat kan je leren van 's werelds grootste toneelschrijver William Shakespeare. In het eerste deel zal er actief een beroep op jouw inlevingsvermogen als acteur worden gedaan. Het stuk 'Julius Caesar' is de rode draad en de rol die medewerkers spelen in het creëren van een veilige werkomgeving het onderwerp. Het tweede deel van de workshop gaat dieper in op de overeenkomsten tussen de verhalen van Shakespeare en de dagelijkse verhalen in moderne organisaties. Ook dit deel is interactief en kent een aantal spelvormen.
DUUR: 13:00 - 16:00, inloop 12.30 uur
PLAATS: Polanentheater, Polanenstraat 174, Amsterdam.
KOSTEN: Gratis. Voor leden NVVT of introducés van Leden NVVT
(Lidmaatschap beroepsvereniging trainingsacteurs NVVT €110,= per jaar)
MEER INFORMATIE
AANMELDEN
LID WORDEN

WORKSHOP: Cursus Trainingsacteren Mediation
INHOUD: Deel theorie mediationvaardigheden welke nodig zijn om te begrijpen wat leerdoelen zijn en op welke interventies je kunt inspelen. Er zal ook ruimte zijn voor oefen rollenspel.
DOOR: Hans Kramer (trainer Mediation College) en Ellenor Spreeuw (trainingsactrice met specialisatie mediation)
DATUM: 20 september
DUUR: 2 dagdelen
PLAATS: Alkmaar
KOSTEN: € 295, - ex btw / voor Premium leden € 285,- ex btw (incl. koffie/thee en lunch)
0 referenties

Trainingsacteur?

Registreer nu gratis en profiteer van de voordelen:

 • GRATIS ONLINE VINDBAAR
  Maak jezelf online vindbaar voor opdrachtgevers
 • GRATIS AANBOD VAN OPDRACHTEN
  Reageer op aangeboden opdrachten
 • GRATIS PROFESSIONEEL PROFIEL
  Profileer jezelf met specialismen, referenties, opleidingen en ervaringen.
 • GRATIS ONLINE PROMOTIE
  Deel eenvoudig je gegevens met opdrachtgevers zoals je beschikbaarheid, documenten en nog veel meer!
Registreer