Corona in de rebound! (update)


Trainingsacteursgezocht.nl zet graag alle info nog een keer op een rijtje. Het coronavirus raakt ons namelijk allemaal en de ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. We kunnen ons voorstellen dat er ook nu weer veel op je afkomt. Hieronder tref je de belangrijkste informatie per onderwerp:

ACTUALITEIT:
De regels omtrent samenkomsten en groepsvorming zijn verruimd vanaf 1 juni 2020. Per 1 juni 2020 mogen er binnen maximaal 30 personen in een ruimte zijn, mits zij 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Dat betekent dat binnen die beperkingen opleidingen en trainingen gegeven kunnen worden. De aangescherpte maatregelen van 28 september 2020 tref je hier en ook onder deze vernieuwde omstandigheden blijven trainingen officieel mogelijk. Trainingen hoeven dus niet gecanceld of verschoven te worden en kunnen dus gewoon doorgang vinden!

ANNULERINGEN:
Veel van ons ervaren toch nu ook weer lastige gesprekken met opdrachtgevers omtrent annuleringen en betalingen. Wij helpen je graag bij deze gesprekken met een aantal tips, want je wilt waarschijnlijk de relatie met je opdrachtgever niet op het spel zetten en tegelijkertijd hoef je jezelf ook niet zomaar af te laten schepen.

1) Bereid je gesprekken voor en bedenk dat de aangescherpte maatregelen trainingen niet verbied. Mocht de opdrachtgever toch willen annuleren, dan zijn annuleringsvoorwaarden juist voor dit soort situaties zijn bedoeld.

2) Kom je er echter niet uit, dan is ons advies om als vertrekpunt samen de schade te delen (50%/50%). Want waarom zou alleen jij voor de schade moeten opdraaien?
Een andere optie is om de training kostenloos te laten verzetten. Waarbij je afspreekt dat als de training niet voor een bepaalde datum wordt uitgevoerd, dat je dan alsnog de training in rekening brengt conform de annuleringsvoorwaarden.
Ook kun je kostenloos verzetten zonder termijn overwegen. Besef echter dat kostenloos verzetten uiteindelijk jou altijd meer verlies oplevert: jij levert namelijk een vrijgehouden trainingsdag in.

3) Zoek naar balans met elkaar. Voor dit soort delicate zaken kun je beter even bellen met je opdrachtgever ipv te mailen/te appen. Neem jezelf voor om eerst te informeren en samen te onderzoeken ipv meteen je eis/standpunt op tafel te gooien. Stel je open op en zoek samen naar een oplossing. ‘Practice what you preach’ ;) En niet alles hoeft in 1 gesprek: je kunt ook aangeven dat je het eerst even wilt laten bezinken en dat je later terugbelt om verder af te spreken. Dat geeft je wat tijd om de inhoud van de gesprekken te laten bezinken en te bezinnen. Uiteindelijk is de keuze aan jou: óf strak op de voorwaarden zitten óf het gesprek aangaan en de middenweg bewandelen óf juist geheel op de relatie zitten.

Bovenstaande tips gelden voor annuleringen binnen de termijnen. Buiten de termijnen is het risico helaas voor jezelf. Wees dus proactief als je niks hoort.

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op om even te sparren, we denken graag met je mee. Of bel het KVK Coronaloket, daar kun je terecht met al je vragen over de impact van het coronavirus op jouw ondernemen. Op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur kun je ze bereiken op telefoonnummer 0800-2117.

Meer interessante informatie vonden wij hier:
FNV ZZP:
Opdracht geannuleerd? Dit kun je als zzp’er doen
Hoe zit het juridisch als je opdracht vanwege de coronacrisis wordt afgezegd?
ZZP servicedesk:
7 vitale tips om je omzet te redden
PZO:
Mag jouw opdracht worden opgezegd?FINANCIELE ONDERSTEUNING:

TOZO
:
Tot 1 oktober 2020 kan Tozo 2 nog worden aangevraagd. Na 1 oktober 2020 kan Tozo 3 worden aangevraagd bij de woongemeente. Als je al een Tozo 2-uitkering ontvangt, kun je een verkort aanvraagformulier indienen zodra je woongemeente de aanvraagprocedure gereed heeft.
Let op: de TOZO 2 uitkering wordt niet automatisch verlengd. TOZO 3 dient dus opnieuw aangevraagd te worden vanaf 1 oktober. Je dient bij de aanvraag aan te geven of je situatie sinds de vorige aanvraag wel of niet veranderd is. Ook verklaar je dat je totaal aan beschikbare geldmiddelen lager is dan de toegestane grens van € 46.520. Raadpleeg de website van je gemeente voor meer informatie en voor meer informatie zie ook:
TOZO 3
Alles over TOZO voor zzp’ers in de coronacrisis
Alles over TOZO en TOGS

Verspil je geld niet aan
bureaus die de Tozo voor jou aanvragen, doe de aanvraag van de Tozo eenvoudig zelf:TVL (= het vervolg op TOGS):
Aanvragen: Aanvraagproces TVL


LAAT JE STEM HOREN:

MBT DE CORONA-CRISIS RICHTING DE OVERHEID ALS ZZP'ER

FNV ZZP: Meldpunt Coronacrisis voor zelfstandigen

ENQUÊTE: WAT HEB JIJ NÁ DE TOZO NODIG?
ZZP Nederland: Perspectief na 1oktober


RICHTLIJNEN NOBTRA VOOR HET TRAINEN VANAF 1 JUNI 2020:
Protocol Veilig Trainen
Veiligheidsinstructies


ALGEMENE INFORMATIE RIJKSOVERHEID:
Rijksoverheid:
Coronavirus COVID-19
RIVM: COVID-19 Richtlijn
KVK: Veelgestelde ondernemersvragen over corona
Het landelijk crisisnummer voor alle vragen over het Coronavirus is 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00.


Blijf de berichtgeving goed in de gaten houden (het gaat razendsnel) en rest ons iedereen heel veel succes te wensen!!

(We proberen dit bericht zoveel mogelijk up-to-date te houden. Als je toevoegingen of correcties hebt, dan horen wij dat graag! Eerste berichtgeving was 16-03-2020, laatste update 29-09-2020)Leden met een Premium Account ontvangen automatisch een email wanneer een nieuwe opdracht op de Marktplaats geplaatst wordt.

Reageer op dit bericht

Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren op dit bericht. Log in

Heb je geen account?
Meld je dan nu aan!